top of page
  • Foto van schrijverJoost van Ladesteijn

White Paper: het arbeidsrecht in formatie

Een witte achtergrond met de titel "WHITE PAPER HET ARBEIDSRECHT IN FORMATIE" in grote, zwarte letters bovenaan de pagina. Daaronder staat "Een grondige beschouwing van arbeidsrechtelijke ontwikkelingen en voorstellen" in een kleiner lettertype. De auteur, "mr. drs. J.J.W. van Ladesteijn", wordt vermeld. Onder deze tekst staat het logo van Vertex Legal, met de tekst "LEGAL EXPERTS IN DOING BUSINESS". Onderaan de pagina is de URL van de website "www.vertexlegal.nl" te zien.

Bestaande wetten en regels bieden de overheid genoeg ruimte om burgers goed te helpen. Toch lost de overheid problemen in de praktijk vaak op met meer regels, wetten en ingewikkelde processen. Terwijl de meeste problemen van burgers hier helemaal niet mee voorkomen of opgelost worden. Burgers zijn geholpen met veranderingen in het gedrag van de overheid, niet met nog meer systemen.” Dat schrijven de Nationale ombudsman, Kinderombudsman en Veteranenombudsman in hun jaarverslag over 2023 met de titel “Burgerperspectief: een manier van doen”.


Persoonlijk contact, leren leren, denken in mogelijkheden in plaats van crisis, geen belemmeringen veronderstellen, zoals denken dat probleem zit in huidige wetgeving, maar concreet kwantificeren en toetsen en vooral doen!


Dit sluit aan bij het White Paper over de arbeidsmarkt en het arbeidsrecht in het bijzonder, geschreven door Joost van Ladesteijn. Zie bijvoorbeeld het slotwoord hierin. Het kan eenvoudig(er) anders en beter.


Whitepaper Het arbeidsrecht in formatie
.pdf
Download PDF • 8.02MB

Comments


bottom of page